Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Τελευταία Νέα » H Σημασία ενός Λεπτομερούς Ιστορικού

H Σημασία ενός Λεπτομερούς Ιστορικού

Γενικές διατροφικές οδηγίες

Η λήψη ενός λεπτομερούς ιστορικού αποτελεί  το πιο σημαντικό βήμα για το θεραπευτικό  σας πλάνο. Οι πληροφορίες που συλλέγουμε στο ιστορικό είναι εξαιρετικής σημασίας, ώστε να καταλάβουμε την κατάσταση της υγείας του ασθενούς. Μας ενδιαφέρει να αντιληφθούμε τα προβλήματα υγείας του παρελθόντος αλλά και να κατανοήσουμε τις τωρινές ενοχλήσεις του ασθενούς.

Ειδικά σε χρόνια προβλήματα υγείας η λήψη του λεπτομερούς ιστορικού αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο στην αρχική αξιολόγηση και στη οργάνωση του θεραπευτικού πρωτοκόλλου. Συλλέγουμε όλες τις πληροφορίες που απαιτούνται για να σχεδιάσουμε το θεραπευτικό πλάνο με  απόλυτη ασφάλεια. Βασιζόμαστε στην ιπποκρατική ρήση,  ωφελέειν, ή μη βλάπτειν.

Η λήψη του  ιστορικού μας καθοδηγεί για τη διενέργεια  των αιματολογικών  και απεικονιστικών   εξετάσεων  που απαιτούνται για την άρτια αντιμετώπιση των ενοχλημάτων του ασθενούς.

Ιδιαίτερη σημασία δίνουμε σε αυτό που έχει να πει ο ασθενής. Αξιολογούμε όλα τα προβλήματα υγείας με ιδιαίτερη προσοχή και επιμέλεια. Πολλές φορές έχουμε ασθενείς που ενώ οι συμβατικές εξετάσεις τους είναι οριακά καλές ή και καλές , οι ίδιοι  έχουν κακή ποιότητα ζωής και ταλαιπωρούνται από συμπτώματα που δεν έχουν αξιολογηθεί σωστά και χρονίζουν . Αυτές οι περιπτώσεις χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής καθώς μπορεί να υποκρύπτονται προβλήματα υγείας που είναι δύσκολα ανιχνεύσιμα. Με τη σωστή αξιολόγηση του ιστορικού , την διενέργεια εξατομικευμένων εξετάσεων ωστόσο μπορούμε να βελτιώσουμε σημαντικά την ποιότητα της ζωής τους.

Ακούμε με προσοχή τους ασθενείς και τους βοηθάμε στην ανάδειξη του προβλήματός τους με στοχευμένες ερωτήσεις για την κατάσταση της υγείας τους.  Στα πλαίσια λοιπόν της εξατομικευμένης ιατρικής και θεραπείας που υπηρετούμε και πρεσβεύουμε, έχουμε δημιουργήσει ένα αρκετά εκτενές σύνολο ερωτήσεων για να φτάσουμε σε μια ασφαλή διάγνωση που θα βελτιώσει και θα αλλάξει τελικά την ζωή σας.

Σε χρόνια προβλήματα υγείας ο μέσος όρος λήψης ιστορικού είναι η μία  ώρα αλλά μπορεί να επεκταθεί ανάλογα με την πολυπλοκότητα και τη χρονιότητα του  ιατρικού προβλήματος.